Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa w panierce
Wątróbkę oczyszczamy i zalewamy mlekiem.Moczymy w nim około godziny. Każdą wątróbkę rozdzielamy na dwie części.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy z odrobiną mleka albo wody. Przygotowana wątróbkę oprószamy przyprawą i panierujemy kolejno w bułce, jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy wątróbki i plastry pokrojonej cebuli.
Smażymy na rumiano kilka razy obracając. Gdyby cebula się zaczęła zbytnio rumienić wyjmujemy ją.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy z odrobiną mleka albo wody. Przygotowana wątróbkę oprószamy przyprawą i panierujemy kolejno w bułce, jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy wątróbki i plastry pokrojonej cebuli.
Smażymy na rumiano kilka razy obracając. Gdyby cebula się zaczęła zbytnio rumienić wyjmujemy ją.