Sposób przygotowania:
Wątróbka smażona z cebulką
Wątróbkę umyć, oczyścić, osuszyć i pokroić w niezbyt małe kawałki. Pokrojoną wątróbkę panierować w mące, natrzeć mąką z każdej strony. Obie cebule obrać i pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę. Podsmażoną cebulę przełożyć z patelni do miseczki i na tym samym tłuszczu, co smażyła się cebulka usmażyć wątróbkę obsypaną mąką. Jeśli wątróbka zbytnio przywiera do patelni dolać na patelnie nieco oleju. Smażyć wątróbkę na niedużym ogniu od czasu do czasu mieszając, a gdy będzie już odpowiednio usmażona dodać do niej podsmażone wcześniej cebule. Wszystko zamieszać i podsmażać jeszcze przez moment. Na koniec obsypać wątróbkę z cebulką solą, pieprzem i słodką mieloną papryką (podobno najlepiej przyprawiać wątróbkę na koniec, bo wtedy nie jest twarda, jest smaczniejsza w jedzeniu). Doprawioną, usmażoną wątróbkę z cebulką przełożyć do talerzy. Taka wątróbka najlepiej smakuje z ulubionym pieczywem lub ziemniakami (gotowanymi, podsmażonymi), ale można zjadać ją ze swoimi ulubionymi dodatkami lub samą.