Sposób przygotowania:
Placuszki warzywne
Cukinie ,marchew i ziemniaki i czosnek obieramy a następnie przeciskamy przez sokowirówkę.
Sok wylewam . Miąższ przekładam do miski. Jeśli nie mamy sokowirówki warzywa trzemy na tarce na małych oczkach. Odciskami nadmiar soku. Do warzyw dodajemy jajka ,mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nakładam porcję ( 1 łyżka jedna porcja ).
Lekko zgniatam. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję z sosem czosnkowym i sałatą. Smacznego.
Sok wylewam . Miąższ przekładam do miski. Jeśli nie mamy sokowirówki warzywa trzemy na tarce na małych oczkach. Odciskami nadmiar soku. Do warzyw dodajemy jajka ,mąkę i przyprawy.
Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nakładam porcję ( 1 łyżka jedna porcja ).
Lekko zgniatam. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję z sosem czosnkowym i sałatą. Smacznego.