Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli
Wątróbkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błon i tłuszczu. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek orać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Mąkę wysypać ma talerz. Oczyszczone wątróbki obtoczyć w mące pszennej. Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać wątróbki i obsmażyć z jednej strony. Wątróbki przewrócić na drugą stronę,dodać ziele angielskie,liście laurowe,cebulę,czosnek i dalej smażyć,aż cebula się lekko zrumieni. Wątróbkę oprószyć solą i pieprzem. Wyjąć widelcem wątróbki i zabezpieczyć przed ostygnięciem. Do pozostałej na patelni cebuli wsypać ryż i smażyć razem,aż się zeszkli. Do ryżu wlać tyle bulionu,żeby był lekko przykryty i gotować na małym ogniu.Gdy bulion wyparuje,dolewać go jeszcze tak długo ,aż ryż będzie miękki. Fasolkę ugotować we wrzątku z solą i cukrem. Na talerzach ułożyć ryż,wątróbkę i fasolkę. Smacznego!