Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne z pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, przecisnąć przez praskę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebulę z pieczarkami usmażyć na maśle, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połączyć z jajkami.
Do składników dodać surowe jajko, bułkę tartą, szczypiorek i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce o cienkich oczkach. Cebulę z pieczarkami usmażyć na maśle, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połączyć z jajkami.
Do składników dodać surowe jajko, bułkę tartą, szczypiorek i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Całość dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Czekoladka 2