Sposób przygotowania:
Jajka w koszulkach z fasolką i boczkiem
1. W garnku zagotowałam wodę i dodałam do niej 2-3 łyżki octu i sól.
2. Jajko rozbiłam i wbiłam do miseczki (jajka powinny być schłodzone, wtedy białko się zetnie, a żółtko pozostanie miękkie).
3. Łyżką cedzakową zamieszałam wrzątek, tak aby na środku powstał wir i wrzuciłam do niego jajko z miseczki. Wir ładnie uformuje białko. Gotowałam jajko około 70 sekund.
4. Delikatnie wyjęłam jajko z wrzątku i odcedziłam na ręczniku papierowym.
5. Boczek usmażyłam, a fasolkę podgrzałam.
6. Można dodać podsmażone pieczarki i kiełbaskę.
Podawać z tostami posmarowanymi masłem.
2. Jajko rozbiłam i wbiłam do miseczki (jajka powinny być schłodzone, wtedy białko się zetnie, a żółtko pozostanie miękkie).
3. Łyżką cedzakową zamieszałam wrzątek, tak aby na środku powstał wir i wrzuciłam do niego jajko z miseczki. Wir ładnie uformuje białko. Gotowałam jajko około 70 sekund.
4. Delikatnie wyjęłam jajko z wrzątku i odcedziłam na ręczniku papierowym.
5. Boczek usmażyłam, a fasolkę podgrzałam.
6. Można dodać podsmażone pieczarki i kiełbaskę.
Podawać z tostami posmarowanymi masłem.