Sposób przygotowania:
Panierowane krążki bakłażana
Bakłażana dokładnie myjemy i kroimy w plastry.Oprószamy solą i pieprzem.
Na talerzu rozbijamy jajko, lekko roztrzepujemy je widelcem. Na drugi talerz wysypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Panierujemy bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy bakłażany z obu stron przez około 2 minuty, aż się zarumienią.
Na talerzu rozbijamy jajko, lekko roztrzepujemy je widelcem. Na drugi talerz wysypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Panierujemy bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy bakłażany z obu stron przez około 2 minuty, aż się zarumienią.