Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Panierowane krążki bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie panierowane, smażone krążki bakłażana to danie, które można przyrządzić w zaledwie kilka chwil, a przy tym jest bardzo smaczne.

Panierowane krążki bakłażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane krążki bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Panierowane krążki bakłażana
Bakłażana dokładnie myjemy i kroimy w plastry.Oprószamy solą i pieprzem.

Na talerzu rozbijamy jajko, lekko roztrzepujemy je widelcem. Na drugi talerz wysypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.

Panierujemy bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce.

Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy bakłażany z obu stron przez około 2 minuty, aż się zarumienią. 


Panierowane krążki bakłażana
Panierujemy bakłażany najpierw w mące, potem w jajku i w bułce
Panierowane krążki bakłażana
Smażymy bakłażany z obu stron przez około 2 minuty, aż się zarumienią