MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Bakłażan w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny bakłażan panierowany.

Bakłażan w panierce. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakłażan w panierce.

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan w panierce.
Bakłażan opłukujemy i kroimy na długie 0,5 centymetrowe plastry. Plastry solimy i przekładamy na durszlak. Warzywo zostawiamy na 30 minut, następnie odciskamy wodę , plastry będą miękkie i pozbędziemy się gorzkiego smaku. Jajko wbijamy na talerz, dodajemy pieprz i roztrzepujemy . Do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Plastry panierujemy w jajku , bułce i smażymy z każdej strony po 2 minuty . Usmażone przekładamy na ręczniki papierowe a potem układamy na talerz i dekorujemy listami bazylii.
Bakłażan w panierce.
Głównym produktem jest świeże warzywo- bakłazan.
Bakłażan w panierce.
Bakłażan kroimy w plastry, solimy i odstawiamy na durszlak.
Bakłażan w panierce.
Plastry smażymy po 2 minuty z kazdej strony.
Bakłażan w panierce.
Usmażone plastry przekładamy na ręczniki papierowe.