Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bakłażan panierowany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bakłażan w panierce to smaczna i łatwa do przygotowania przekąska.

Bakłażan panierowany. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bakłażan panierowany.

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan panierowany.
Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki, oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut. Gdy bakłażan puści sok osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem vegety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bakłażan panierowany.
Krążki z bakłażana oprószyć solą i osuszyć w ręczniku
Bakłażan panierowany.
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
Bakłażan panierowany.
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła
Bakłażan panierowany.
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku