Sposób przygotowania:
Leczo z kurczakiem, bakłażanem i mini papryczkami
Papryczki i cebulę drobno kroję. Bakłażana myję nie obieran. Kroję na dużą kostkę. Mięso również kroję w dużą kostkę.
Na rozgrzaną patelnię wrzucam kurczaka. Mięso doprawiam dokładnie. Mięso smażę na lekko rumiano. Mięso nie musi być usmażone dokładnie bo będzie się dusiło. Następnie dodaję cebulę i podlewam wodą. Dodaję bakłażany i świeży tymianek. Dalej podsmażam.
Międzyczasie w garnku zagotowuję ok 2 litrów wody. Do wody dodaję składniki z patelni. Mieszam i dodaję przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy. Duszę ok 15 min na małym ogniu. Następnie dodaję ryż.
Wszystko gotuję dalek ok 10 min. Na sam kobiec wrzucam paprykę. Mieszam i gotuję jeszcze ok 2 min.
Podaję na gorąco.
Na rozgrzaną patelnię wrzucam kurczaka. Mięso doprawiam dokładnie. Mięso smażę na lekko rumiano. Mięso nie musi być usmażone dokładnie bo będzie się dusiło. Następnie dodaję cebulę i podlewam wodą. Dodaję bakłażany i świeży tymianek. Dalej podsmażam.
Międzyczasie w garnku zagotowuję ok 2 litrów wody. Do wody dodaję składniki z patelni. Mieszam i dodaję przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy. Duszę ok 15 min na małym ogniu. Następnie dodaję ryż.
Wszystko gotuję dalek ok 10 min. Na sam kobiec wrzucam paprykę. Mieszam i gotuję jeszcze ok 2 min.
Podaję na gorąco.