p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Panierowane pieczarki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja propozycja na wykorzystanie pieczarek- panierowanie

Panierowane pieczarki z serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panierowane pieczarki z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki z serem
Pieczarki czyścimy, odcinamy nóżki. Roztrzepujemy 2 jajka, maczamy w nich dokładnie pieczarki, a następnie w bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju zaczynając od części gdzie były nóżki, odwracamy, miejsce po nóżce posypujemy startym serem wędzonym, ser musi się lekko rozpuścić pod wpływem ciepła. Doprawiamy solą i pieprzem po usmażeniu. Układamy na kawałkach mixu sałat. Można jeść gorące, ale na zimno też są znakomite.
Panierowane pieczarki z serem
miejsce po nóżce posypujemy startym serem, ser musi się lekko rozpuścić pod wpływem ciepła