jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Panierowany por

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To zdrowa i szybka przekąska. Tak przygotowany por można podawać do ziemniaków zamiast kotleta lub do chleba, surówki. Taki por doskonale komponuje się w towarzystwie kasz, ryżu.

Panierowany por

Składniki:

Panierowany por

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany por
Por należy obrać z wierzchnich liści. Tak przygotowanego należy opłukać, a następnie pokroić na słupki około 8 centymetrowe W dalszej kolejności pora obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Tak przygotowane pory obtaczać w mące, rozczepianym jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka