Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Panierowany ser do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Często zamiast mięsa do drugiego dania podaję panierowany ser z przyprawami, który cała rodzina chętnie zjada.

Panierowany ser do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowany ser do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser do obiadu
Kawałek sera żółtego pokroić na grubość 1-1,5 cm. Posolić. Można doprawić swoimi ulubionymi przyprawami. W rozmąconym jajku maczamy ser, a następnie panierujemy w bułce tartej. Gotowy ser wkładamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy za pomocą papierowego ręcznika.
Panierowany ser do obiadu
Etap 1 Ser maczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
Panierowany ser do obiadu
Etap 2 Gotowe plastry sera, przed smażeniem.