Sposób przygotowania:
Camembert panierowany z kartoflami
Obieramy kartofle, myjemy i kroimy na pół, gotujemy je z 1 łyżeczką soli, odcedzamy na durszlaku, a następnie posypujemy 1 łyżeczką przyprawy do kartofli Kotanyi.Mieszamy w jednej misce oba rodzaje panierki. W miseczce ubijamy 2 jajka z 1 łyżeczką warzylionu. Oba kawałki sera dokładnie maczamy w jajku z każdej strony, a następnie panierujemy dokładnie w panierce, czynność powtarzamy aby zapobiec ewentualnemu wyciekaniu sera spod panierki. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju na patelni grillowej układamy ser i kartofle, smażymy dokładnie z każdej strony. Wykładamy ser i kartofle na talerze, dekorujemy sałatą, pomidorami, a kartofle posypujemy natką pietruszki.
nathaliye
nathaliye