p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Camembert panierowany z kartoflami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Camembert panierowany z kartoflami

Camembert panierowany z kartoflami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Camembert panierowany z kartoflami

 

  • 1 ser camembert naturalny
  • 1 ser camembert z ziołami
  • 2 jajka
  • 4 łyżki panierki Pomysł na...chrupiące kąski klasyczne
  • 4 łyżki panierki Pomysł na...chrupiące kąski pikantne
  • 1 łyżeczka warzylionu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków Kotanyi
  • 6 kartofli
  • 2 łyżki oleju
  • sałata, pomidor, natka pietruszki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Camembert panierowany z kartoflami
Obieramy kartofle, myjemy i kroimy na pół, gotujemy je z 1 łyżeczką soli, odcedzamy na durszlaku, a następnie posypujemy 1 łyżeczką przyprawy do kartofli Kotanyi.Mieszamy w jednej misce oba rodzaje panierki. W miseczce ubijamy 2 jajka z 1 łyżeczką warzylionu. Oba kawałki sera dokładnie maczamy w jajku z każdej strony, a następnie panierujemy dokładnie w panierce, czynność powtarzamy aby zapobiec ewentualnemu wyciekaniu sera spod panierki. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju na patelni grillowej układamy ser i kartofle, smażymy dokładnie z każdej strony. Wykładamy ser i kartofle na talerze, dekorujemy sałatą, pomidorami, a kartofle posypujemy natką pietruszki.
Camembert panierowany z kartoflami
Oba kawałki sera dokładnie maczamy w jajku z każdej strony, a następnie panierujemy
Camembert panierowany z kartoflami
kartofle posypujemy 1 łyżeczką przyprawy do kartofli Kotanyi
Camembert panierowany z kartoflami
ser i kartofle, smażymy dokładnie z każdej strony
Camembert panierowany z kartoflami
Panierka jest szczelna, gdyż ser nie wypływa, dopiero po rozkrojeniu