patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Paninette francuskie a'la margarita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Znakomite wrapy francuskie grubsze niż tradycyjne tortille. posmarowane koncentratem z dodatkiem sera żółtego tworzą pyszną przekąskę.

Paninette francuskie a'la margarita Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paninette francuskie a'la margarita

 

  • 5 wrapów francuskich
  • koncentrat pomidorowy
  • suszona bazylia]15 dag sera żółtego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyża majonezu
  • 2 łyżki koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Paninette francuskie a'la margarita
Placki smaruję koncentratem pomidorowym. Ser żółty trę na tarce na grubych oczkach a następnie postpuję wrapy. Nastawiam piekarnik na 200 stopni i wkładam wrapy na max 2-3 minuty aż ser się rozstopi. Między czasie przygotowuję sos czosnkowo koperkowy.

Do miseczki wkładam jogurt i majonez. Czosnek kroję w drobną kostkę a następnie dodaję. Na koniec dodaję koper i przyprawy. Gorące placki smaruję sosem. Podaję prosto z piekarnika.
Paninette Francuskie a'la margarita
Wszytskie Tortille wyciągam z opakowania.
Paninette Francuskie a'la margarita
Każdą tortillę smaruję łyżką koncentratu pomidorowego.
Paninette Francuskie a'la margarita
Na tortillę dodję tartą bazylię ok pół łyżeczki na każdą.
Paninette Francuskie a'la margarita
Na koniec posypuję startym serem żółtym.