Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Panna cotta cappuccino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Klasyczną panna cottę urozmaiciłam kawą, wyszedł fajny deser na zimno, będę często do niego wracać bo jest prosty i smaczny :)

Panna cotta cappuccino Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Panna cotta cappuccino

 

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 ml mleka
  • 1 czubata łyżeczka żelatyny
  • 1 czubata łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 czubata łyżka czekoladowego cappuccino

 

Sposób przygotowania:

Panna cotta cappuccino
Śmietankę i mleko wlać do rondelka, zagotować. Wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Następnie wsypać cukier, kawę i cappuccino, mieszać aż wszystko się dobrze w płynie rozpuści. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Zamieszać ponownie i rozlać do 2 szklaneczek. Wstawić do lodówki. Gdy deser stężeje oprószyć cukrem pudrem, kakao lub wiórkami czekolady. Można też udekorować bitą śmietaną.
Panna cotta cappuccino
Wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Następnie wsypać cukier, kawę i cappuccino, mieszać

Tagi:

kawa