Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Cappuccino Panna Cotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser powszechnie znany ale w nieco innej odmianie - doskonale nadaje się na romantyczny wieczór.

Cappuccino Panna Cotta Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cappuccino Panna Cotta

 

Sposób przygotowania:

Cappuccino Panna Cotta
Wlać mleko do rondla z grubym dnem, wsypać żelatynę do mleka i odczekać 5 minut aż żelatyna zmięknie. Na średnim ogniu podgrzać mleko mieszając ok. 2 minuty żeby się żelatyna rozpuściła, mleko nie musi się zagotować. Dodać do mleka śmietanę, proszek cappuccino, cukier i sól, na małym ogniu podgrzać mieszając aż się cukier rozpuści, ok. 3 minuty. Zdjąć z ognia i pozwolić, żeby przestygło. Rozlać do dwóch kieliszków martini a jeśli trochę zostanie to do paru mniejszych kokilek. Wstawić do lodówki - dobrze jest zamieszać delikatnie parę razy w ciągu pierwszej godziny i zostawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem ściąć trochę wiórek z czekolady białej i gorzkiej i posypać każdą pannę. *jeśli proszek cappuccino jest z cukrem to wystarczy 2 łyżki cukru, jeśli bez cukru to 4.
Cappuccino Panna Cotta
Moja gorzka czekolada jest produktem polskim

Tagi:

czekolada