Sposób przygotowania:
Cappuccino Panna Cotta
Wlać mleko do rondla z grubym dnem, wsypać żelatynę do mleka i odczekać 5 minut aż żelatyna zmięknie. Na średnim ogniu podgrzać mleko mieszając ok. 2 minuty żeby się żelatyna rozpuściła, mleko nie musi się zagotować. Dodać do mleka śmietanę, proszek cappuccino, cukier i sól, na małym ogniu podgrzać mieszając aż się cukier rozpuści, ok. 3 minuty. Zdjąć z ognia i pozwolić, żeby przestygło. Rozlać do dwóch kieliszków martini a jeśli trochę zostanie to do paru mniejszych kokilek. Wstawić do lodówki - dobrze jest zamieszać delikatnie parę razy w ciągu pierwszej godziny i zostawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem ściąć trochę wiórek z czekolady białej i gorzkiej i posypać każdą pannę. *jeśli proszek cappuccino jest z cukrem to wystarczy 2 łyżki cukru, jeśli bez cukru to 4.