lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Panna Cotta domowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma to jak domowy deserek samemu przygotowany .

Panna Cotta domowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panna Cotta domowa

 

 

 

  • odrobina soku malinowego do zabarwienia

 

 

 

  • Dodatkowo :

 

  • galaretka truskawkowa rozrabiamy w 700 ml wody

 

Sposób przygotowania:

Panna Cotta domowa
1.Śmietanę wlewamy do garnuszka z mlekiem kokosowym , sokiem malinowym i cukrem. 2. Mieszamy do rozpuszczenia cukru , a następnie do wrzenia. 3. Żelatynę namaczam w małej ilości wody. 4. Zalewam gorącym mlekiem ze śmietaną i mieszam do rozpuszczenia. 5. Dodaje rozpuszczoną żelatynę do mleka. 6. Ostudzone mleko przelewam do kieliszków i wstawiam do lodówki na 5 godzin do zgestnienia . 7 .Galaretkę rozpuszczam w 700 ml wody kiedy ostygnie wlewam na mleko zastygnięte . 8 . Galaretka zastygnie delikatnie tylko taka ma być . 9.Na koniec posypuje ziarnami granatu Pyszny deser polecam na spotkanie z przyjaciółmi .
Panna Cotta domowa
Najpierw wlewamy mleko do garnuszka z odrobina wody
Panna Cotta domowa
Teraz dodaję śmietanę 30 % mieszam do rozpuszczenia cukru dodaje rozpuszczoną żelatynę
Panna Cotta domowa
Na koniec dodaje odrobinę soku malinowego aby zabarwić trochę mleko ze śmietaną
Panna Cotta domowa
Ostudzoną masę przelewam do kieliszków i wsatwiam do lodówki na pare godzin