Sposób przygotowania:
Panna Cotta domowa
1.Śmietanę wlewamy do garnuszka z mlekiem kokosowym , sokiem malinowym i cukrem. 2. Mieszamy do rozpuszczenia cukru , a następnie do wrzenia. 3. Żelatynę namaczam w małej ilości wody. 4. Zalewam gorącym mlekiem ze śmietaną i mieszam do rozpuszczenia. 5. Dodaje rozpuszczoną żelatynę do mleka. 6. Ostudzone mleko przelewam do kieliszków i wstawiam do lodówki na 5 godzin do zgestnienia . 7 .Galaretkę rozpuszczam w 700 ml wody kiedy ostygnie wlewam na mleko zastygnięte . 8 . Galaretka zastygnie delikatnie tylko taka ma być . 9.Na koniec posypuje ziarnami granatu Pyszny deser polecam na spotkanie z przyjaciółmi .
kołczu
lalunia
Bardzo apetyczny będę robić podobny tylko że pod innym kontem