Papardelle w sosie marchewkowo-śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sos marchewkowo-śmietankowy z dodatkiem piersi kurczaka podany z makaronem papardelle, czyli obiad w kilka chwil.

Papardelle w sosie marchewkowo-śmietankowym

Składniki:

Papardelle w sosie marchewkowo-śmietankowym

 

Sposób przygotowania:

Papardelle w sosie marchewkowo-śmietankowym
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, białym pieprzem, curry i papryką, odstawić. Marchew obrać, umyć i pokroić w drobne kawałki. Ugotować w niewielkiej ilości wody. W tym czasie na odrobinie rozgrzanego oleju przesmażyć przyprawione kawałki kurczaka. Gdy marchew będzie już miękka, zmiksować ją blenderem, dodać do niej śmietankę i gotować do czasu, aż sos zacznie gęstnieć, następnie dodać podsmażone kawałki kurczaka i jeszcze chwilę gotować razem. Pod koniec gotowania dodać natkę pietruszki. Sos wymieszać z makaronem.