MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Papardelle z wołowiną w sosie sojowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dietetyczny makaron ze skrobi i jajka

Papardelle z wołowiną w sosie sojowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papardelle z wołowiną w sosie sojowym

 

  • 2 żółtka
  • 2 łyżki skrobi (czubate)
  • sól
  • odrobina skrobi do posypania deski
  • 200g mięsa wołowego
  • 3 łyżeczki sezamu
  • papryka czerwona (świeża lub marynowana)
  • czosnek
  • sos sojowy
  • chili w proszku

Sposób przygotowania:

Papardelle z wołowiną w sosie sojowym
Żółtka mieszamy ze skrobią i solą - ugniatamy ciasto. Następnie je wałkujemy i tniemy w paski (ja wybrałam papardelle - szerokie wstążki). Makaron wrzucamy na gotującą się osoloną wodę, i gotujemy 5 minut. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na oliwie do miękkości. Dodajemy sezam i paprykę, doprawiamy chili i czosnkiem, podlewamy odrobiną sosu sojowego. Chwilę smażymy, dodajemy ugotowany makaron, delikatnie mieszamy i nakładamy na talerz.
Papardelle z wołowiną w sosie sojowym
Etap 1

Tagi:

mięso sosy