marta0512

marta0512

Kucharz
[Przepisów: 13]

Papardelle z sosem grzybowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny, prosty i szybki przepis

Papardelle z sosem grzybowym

Składniki:

Papardelle z sosem grzybowym

 

  • 40 dag pieczarek (mogą być także kurki)
  • 4 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • serek mascarpone
  • pęczek pietruszki
  • sól, pieprz
  • opakowania makaronu papardelle

Sposób przygotowania:

Papardelle z sosem grzybowym
Opłukać pieczarki (kurki) i pociąć na plasterki (kurki na połowę) i smażyć na patelni razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Smażyć aż odparuje się woda. Dodać serek mascarpone i mieszać, aż się roztopi. Na koniec wrzucić posiekany pęczek pietruszki i całość wymieszać. Przyprawić do smaku pieprzem i solą (sos nie jest słony, więc może pójść troszkę soli).W osolonej wodzie ugotować makaron papardelle z łyżką oleju, żeby się nie posklejał. Podawać od razu po przyrządzeniu.