Madziarzeszow

Madziarzeszow

Szef Kuchni
[Przepisów: 82]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

papiloty z pangi z sałatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

coś innego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

papiloty z pangi z sałatą

Składniki:

papiloty z pangi z sałatą

 

  • 4 filety z pangi
  • po jednej cytrynie i limonce
  • 1/4 kostki masła
  • po 3 gałązki tymianku,natki pietruszki,rozmarynu i bazylii
  • sól,pieprz
  • sos sojowy tao tao

Sposób przygotowania:

papiloty z pangi z sałatą
filety zpangi zanurzna 5-7 minut w goracej, ale nie wrzącej wodzie. Wyjmij cedzakową łyżką , osacz, a potem dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Cytrynę umyj, sparz wrzątkiem i przekrój na pół. Sokiem wyciśniętym z jednej połówki skrop rybe i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Umyj zioła i dobrze je osusz. Z gałązek rozmarynu,oberwij igiełki, z bazylii listki, a tymianek i pietruszkę pozostaw w całości. Zioła drobniutko posiekaj.Filety wyjmij z lodówki, wkażdy ułóż na osobnym , wysmarowanym masłem duzym kawałku folii aluminiowej, posyp sola i pieprzem i skrop sosem sojowym, a nastepnie równomiernie pokryj warstwą ziół. Limonke umyj i sparz wrzątkiem. Razem z pozostałą połówka cytryny pokrój w jak najcieńsze plasterki i usuń z nich pastki.Układaj je dachówkowo na kazdym filecie. Na wierzchu połóż kawałeczek masła i zawiń folię, tak żeby powstały szczelne paczuszki.Piekarnik rozgrzej do temp 180 stopni . Papiloty z rybą ułóż na blasze i piecz 25 minut. podawać z sałatką.

Tagi:

sosy