Sposób przygotowania:
papiloty z pangi z sałatą
filety zpangi zanurzna 5-7 minut w goracej, ale nie wrzącej wodzie. Wyjmij cedzakową łyżką , osacz, a potem dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Cytrynę umyj, sparz wrzątkiem i przekrój na pół. Sokiem wyciśniętym z jednej połówki skrop rybe i wstaw do lodówki przynajmniej na godzinę. Umyj zioła i dobrze je osusz. Z gałązek rozmarynu,oberwij igiełki, z bazylii listki, a tymianek i pietruszkę pozostaw w całości. Zioła drobniutko posiekaj.Filety wyjmij z lodówki, wkażdy ułóż na osobnym , wysmarowanym masłem duzym kawałku folii aluminiowej, posyp sola i pieprzem i skrop sosem sojowym, a nastepnie równomiernie pokryj warstwą ziół. Limonke umyj i sparz wrzątkiem. Razem z pozostałą połówka cytryny pokrój w jak najcieńsze plasterki i usuń z nich pastki.Układaj je dachówkowo na kazdym filecie. Na wierzchu połóż kawałeczek masła i zawiń folię, tak żeby powstały szczelne paczuszki.Piekarnik rozgrzej do temp 180 stopni . Papiloty z rybą ułóż na blasze i piecz 25 minut. podawać z sałatką.