pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Papryczki faszerowane serem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne papryczki faszerowane serem i ryżem, szybko i smacznie

Papryczki faszerowane serem i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryczki faszerowane serem i ryżem

 

  • ser gorgonzola 1 opakowanie
  • papryka czerwona 4 szt.
  • ryż biały 2x100g
  • sól 1 łyżeczka
  • natka z pietruszki

Sposób przygotowania:

Papryczki faszerowane serem i ryżem
Ugotuj ryż w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę dokładnie umyj, przetnij na pół, lecz tak, by dół był 2/3 wysokości papryki, wytnij gniazda nasienne. Do osobnego naczynia wsyp ugotowany ryż, dodaj do niego posiekaną natkę pietruszki i pokruszonego sera gorgonzolę. Dokładnie wymieszaj farsz i wypełnij nim papryczki. Przykryj papryczki kapeluszami i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 20 minut. Smacznego
Papryczki faszerowane serem i ryżem
papryczki przekrawamy i wyjmujemy gniazda nasienne
Papryczki faszerowane serem i ryżem
robimy farsz z ryżu posiekanej natki pietruszki i sera gorgonzola
Papryczki faszerowane serem i ryżem
faszerujemy nim nasze papryczki i przykrywamy kapeluszami
Papryczki faszerowane serem i ryżem
zapiekamy papryczki w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni

Tagi:

ryż sery ser