ooleskaa

ooleskaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 3 porcje, można podawać z gotowanymi ziemniakami.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 3 duże papryki
  • 0,5 szklanki ryżu
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 mały koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Ryż ugotować w osolonej wodzie, paprykę wydrążyć.
Mięso mieszkamy z obgotowanym ryżem, doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem. Nadziać farszem papryki i ułożyć naczyniu żaroodpornym. Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie i dodać koncentrat, podlać paprykę. Przykryć naczynie i zapiekać około 45 minut w temperaturze 180 stopni.