Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Papryka faszerowana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Włoska specjalność i miła alternatywa dla wszelkiego rodzaju wędlin.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Pomidory umyć, pociąć na ósemki. Papryki umyć, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, natrzeć olejem. Cebulę obrać, posiekać w drobną kosteczkę, zrumienić na łyżeczce oleju. Twaróg rozgnieść widelcem, dodać jogurt, cebulę, 2 łyżeczki tymianku i sól. Masę wymieszać. Połówki papryk nadziewać twarogowym farszem i kawałkami pomidora, skropić oliwą i piec na ruszcie (najlepiej na aluminiowej tacce) około 15 minut.

Tagi:

sery ser