paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Papryka faszerowana 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziły Ci się obiady standard? sprobuj papryki faszerowanej! Niedrogo i smacznie:)

Papryka faszerowana 4

Składniki:

Papryka faszerowana 4

 

  • 250g mięsa mielonego
  • 2 torebki ryżu białego
  • kostka bulionu
  • 150ml wody
  • 5 dużych czerwonych papryk
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana 4
Paprykę umyć i odkroić górną część. Wyjąć gniazda. Odciętę część papryki pokroić w kostkę. Mięso mielone posolić, doprawić pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ryż ugotować al dente, wsypać do mięsa, zalać bulionem (kostk wcześniej rozpuścić w 150ml wrzącej wody) i posypać majerankiem. Dodać paprykę. Dusić razem 5 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i postawić ciasno paprykę, tak, by się nie przewróciła. Naczynie przykryc i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 30 minut w 180 stopniach.