zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kolorowa papryka nafaszerowana mięsem mielonym z kaszą gryczaną. Zapiekana z dodatkiem żółtego sera.

Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a
Kasze gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. papryki myjemy i oczyszczamy z pestek. Środek oprószamy solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, kasze. przesmażoną cebulę z czosnkiem oraz przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy. papryki faszerujemy mięsem i wykładamy do formy skropionej oliwą. Papryki skrapiamy oliwą i zapiekamy ok 30 minut w 180 stopniach. Pod koniec na każdej papryce układamy plasterek sera i zapiekamy aż ser się rozpuści. Smacznego! 
Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a
Kasze gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a
Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne.
Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a
Do mięsa mielonego dodajemy kaszę, cebulę i przyprawy.
Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a
Mięsem faszerujemy papryki i całość zapiekamy.