Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą, zapiekana z żółtym serem to dobry pomysł na smaczną kolację na ciepło.

Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Papryki dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza oprószamy solą i pieprzem. Ścięte wierzchołki, białą paprykę oraz pieczarki kroimy w kostkę.

Cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki, paprykę i smażymy około 2-3 minuty na dużym ogniu.

Zdejmujemy patelnię z ognia, wrzucamy pokrojoną w kostkę mozarellę, doprawiamy i mieszamy. Napełniamy papryki farszem, wierzch posypujemy startym żółtym serem.

Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Papryki dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne
Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Szklimy cebulę, dodajemy pokrojone warzywa
Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Zdejmujemy patelnię z ognia, wrzucamy pokrojoną w kostkę mozarellę
Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Napełniamy papryki farszem, wierzch posypujemy startym żółtym serem

Tagi:

papryka