Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana pieczarkami i mozarellą
Papryki dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza oprószamy solą i pieprzem. Ścięte wierzchołki, białą paprykę oraz pieczarki kroimy w kostkę.
Cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki, paprykę i smażymy około 2-3 minuty na dużym ogniu.
Zdejmujemy patelnię z ognia, wrzucamy pokrojoną w kostkę mozarellę, doprawiamy i mieszamy. Napełniamy papryki farszem, wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Cebulę drobno siekamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę i szklimy cebulę. Dodajemy pieczarki, paprykę i smażymy około 2-3 minuty na dużym ogniu.
Zdejmujemy patelnię z ognia, wrzucamy pokrojoną w kostkę mozarellę, doprawiamy i mieszamy. Napełniamy papryki farszem, wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.