Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana ryżem i piersią kurczaka
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Każdą paprykę dzielimy na dwie części. Solimy i pieprzymy. Mięso kurczaka, pietruszkę i cebulę drobniutko siekamy nożem. Razem mieszamy. Dodajemy jedno surowe jajko i solimy, pieprzymy do smaku.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, które układamy na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Paprykę zapiekamy w temperaturze 180 stopni C. Po 45 minutach dodajemy na wierzch startą mozarellę i zapiekamy jeszcze 5-10 minut.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, które układamy na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Paprykę zapiekamy w temperaturze 180 stopni C. Po 45 minutach dodajemy na wierzch startą mozarellę i zapiekamy jeszcze 5-10 minut.