Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana z jajkiem
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy 1 jajko, mąkę, bułkę tartą oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawę do grilla, przyprawę do wieprzowiny i ostrą paprykę. Całość wyrabiamy na jednolita masę. Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy górę i wydrążamy gniazda nasienne. Kiełbasę kroimy w plasterki. Do papryk nakładamy warstwę mięsa mielonego, układamy plasterki kiełbasy i ponownie nakładamy mięso (Faszerujemy tak, by zostało miejsce na wbicie jajka). Faszerowane papryki układamy w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy ok. 30 minut w temp. 180 stopni, po czym wyciągamy i do każdej papryki wbijamy jajko. Ponownie zapiekamy ok. 30 minut w tej samej temperaturze. Papryki podajemy na obiad lub ciepłą kolację.