Beata86

Beata86

Kucharz
[Przepisów: 11]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Meksykańska papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Papryka faszerowana w stylu meksykańskim to wspaniałe danie.Doskonale nadaje się jako przystawka, lekki obiad lub kolacja.

Meksykańska papryka faszerowana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Meksykańska papryka faszerowana

 

  • 2 papryki
  • 400g mięsa mielonego wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 1 cebula
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • opakowanie mieszanki meksykańskiej Hortex
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Meksykańska papryka faszerowana
Ściąć górę papryk, środek wydrążyć, oczyścić i posolić. Cebulę i czosnek obrać, papryczkę chili przeciąć wzdłuż na pół i łyżeczką oczyścić z nasion i jasnych włókien. Na patelni rozgrzać oliwę i na dużym ogniu równomiernie obsmażyć mięso. Doprawić solą i pieprzem.Do podsmażonego mięsa dodać passatę pomidorową,rozgnieciony czosnek, pokrojoną cebulę, papryczkę chilli oraz mieszankę meksykańską Hortex wymieszać i zagotować.Do wydrążonych papryk nałożyć farsz i lekko ubić przykryć kapeluszami.Piec przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni. Jeśli papryki będą lekko pomarszczone - oznacza to, że są już upieczone.
Meksykańska papryka faszerowana
Meksykańska papryka faszerowana

Tagi:

mięso papryka