Sposób przygotowania:
Papryka kiszona
Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. Kroimy i usuwamy pestki oraz białe i zielone części.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól, zagotowujemy. Czosnek obieramy z łusek, liść chrzanu i koper myjemy, korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do czystych słoików wkładamy ząbek czosnku, koper, kawałek liścia i korzenia chrzanu.
Pokrojoną paprykę układamy w słoikach i wlewamy gorącą słoną zalewę. Słoiki zamykamy i odstawiamy do góry dnem na ściereczkę.
Gdy słoiki ostygną przestawiamy na drugą stronę.
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy sól, zagotowujemy. Czosnek obieramy z łusek, liść chrzanu i koper myjemy, korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do czystych słoików wkładamy ząbek czosnku, koper, kawałek liścia i korzenia chrzanu.
Pokrojoną paprykę układamy w słoikach i wlewamy gorącą słoną zalewę. Słoiki zamykamy i odstawiamy do góry dnem na ściereczkę.
Gdy słoiki ostygną przestawiamy na drugą stronę.
danielek
kuchenny świat