Sposób przygotowania:
Papryka marynowana
Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w szersze paski.
Następnie do słoików, wkładać po 1 szt. wszystkiego i pół łyżeczki gorczycy na słoik oraz po łyżce oliwy.
Zalewa:
Do garnka wlać zimną wodę, dodać ocet, cukier, sól, zagotować.
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok.3 minut.
Gorącą zalewą, zalewać paprykę, zakręcić słoiki.
Pasteryzować od zagotowania na wolnym ogniu, przez ok.4 minut.
Wyjąć słoiki z garnka, układać do góry dnem.
Następnie do słoików, wkładać po 1 szt. wszystkiego i pół łyżeczki gorczycy na słoik oraz po łyżce oliwy.
Zalewa:
Do garnka wlać zimną wodę, dodać ocet, cukier, sól, zagotować.
Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok.3 minut.
Gorącą zalewą, zalewać paprykę, zakręcić słoiki.
Pasteryzować od zagotowania na wolnym ogniu, przez ok.4 minut.
Wyjąć słoiki z garnka, układać do góry dnem.
SylaUla