bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Papryka marynowana w miodzie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Papryka z tego przepisu wychodzi bardzo smaczna i chrupiąca, dodatek miodu sprawia że ma lekko słodko- kwaśny smak.

Papryka marynowana w miodzie

Składniki:

Papryka marynowana w miodzie

 

 

  • Zalewa:

 

  • 4 szklanki wody

 

  • 1,2 szklanki octu

 

  • 1 szklanka cukru

 

  • 5 łyżek miodu prawdziwego

 

 

 

  • Kilka listków laurowych

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana w miodzie
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy pod bieżąca wodą. Kroimy w szersze paski lub na mniejsze kawałki.

Układamy w umytych i wyparzonych słoikach. Składniki zalewy umieszczamy w garnku, zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy paprykę poukładaną w słoikach, zakręcamy słoiki.

Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.

Tagi:

papryka