bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Papryka marynowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Każdego roku marynuję paprykę, zawsze staram się żeby była w różnych kolorach. Zimą wykorzystuję do różnych sałatek.

Papryka marynowana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papryka marynowana

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana
Z papryki usuwamy gniazda nasienne, dokładnie myjemy. Kroimy w paski lub na mniejsze kawałki.

Do umytych i wyparzonych słoików wsypujemy po pół łyżeczki gorczycy, 3 ziarna ziela angielskiego i 2 listki laurowe, składamy paprykę.

Składniki zalewy zagotowujemy, gorącą zalewą zalewamy paprykę poukładaną w słoikach.

Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania.
Papryka marynowana
Paprykę układamy dość ciasno w słoikach, zalewamy zalewą.

Tagi:

papryka