iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Moja papryka marynowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mój przepis na marynowaną paprykę czerwoną

Moja papryka marynowana

Składniki:

Moja papryka marynowana

 

 

Sposób przygotowania:

Moja papryka marynowana
Papryki czerwone myjemy wyciągamy gniazda nasienne i wycinamy białe błonki. Kroimy w dość szerokie paski.Czyli kroimy wzdłuż na 4 .Pokrojoną paprykę wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 5 min ma się sparzyć . Gotujemy zalewę . 2 litry wody , 1 szkl octu 10 procent ,cukier sól pokrojona cebula kilka listków laurowych ziela angielskiego pieprzu .zagotowujemy . Zalewę studzimy . Do słoików układamy sparzoną paprykę dodajemy trochę gorczycy . Zalewamy zimną zalewą nie do końca na wierzch wlewamy po łyżce oleju. Zakręcamy pasteryzujemy ok 15 min . Wyciągamy zostawiamy do wystygnięcia

Tagi:

papryka