Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Papryka marynowana z miodem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Taka papryka marynowana z miodem i cebulą będzie pysznym dodatkiem do obiadu, na przykład do różnego rodzaju dań mięsnych.

Papryka marynowana z miodem i cebulą

Składniki:

Papryka marynowana z miodem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Papryka marynowana z miodem i cebulą
Paprykę (mogą być różne kolory) kroimy w paski i solimy. Odstawiamy na około godzinę. Cebulę kroimy w ćwierćkrążki, solimy i również odstawiamy na godzinę.

Gotujemy wodę z octem i miodem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Do zalewy wrzucamy paprykę i cebulę. Gotujemy około 15 minut.

Gorącą sałatkę wkładamy do słoików, dolewamy zalewy. Na wierzch dodajemy po łyżce oleju. Słoiki odwracamy do góry dnem.

Nie pasteryzujemy.