Sposób przygotowania:
Papryka marynowana z miodem i cebulą
Paprykę (mogą być różne kolory) kroimy w paski i solimy. Odstawiamy na około godzinę. Cebulę kroimy w ćwierćkrążki, solimy i również odstawiamy na godzinę.
Gotujemy wodę z octem i miodem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Do zalewy wrzucamy paprykę i cebulę. Gotujemy około 15 minut.
Gorącą sałatkę wkładamy do słoików, dolewamy zalewy. Na wierzch dodajemy po łyżce oleju. Słoiki odwracamy do góry dnem.
Nie pasteryzujemy.
Gotujemy wodę z octem i miodem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Do zalewy wrzucamy paprykę i cebulę. Gotujemy około 15 minut.
Gorącą sałatkę wkładamy do słoików, dolewamy zalewy. Na wierzch dodajemy po łyżce oleju. Słoiki odwracamy do góry dnem.
Nie pasteryzujemy.