Papryka nadziewana ryżem i pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Łatwe i bardzo pyszne danie. Efektowne ;)

Papryka nadziewana ryżem i pasztetem

Składniki:

Papryka nadziewana ryżem i pasztetem

 

  • 6 średniej wielkości czerwonych papryk
  • 2 woreczki ryżu (po 100g)
  • 2 puszki pasztetu DROP 120 g z drobiu
  • 2 średnie cebule
  • olej lub margaryna
  • pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana ryżem i pasztetem
Papryki wydrążamy z pestek. Ryż gotujemy na półtwardo. Cebulę siekamy a następnie smażymy. Jak tylko się zeszkli mieszamy z pasztetem. A następnie mieszamy z ryżem. Dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz. Nadziewamy papryki. Wykładamy je na blaszkę wysmarowaną olejem lub margaryną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 30-35 min. Smacznego !