ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Papryka nadziewana twarożkiem wg ajo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetne jako dietetyczna przekąska, szczególnie dla miłośników twarożku

Papryka nadziewana twarożkiem wg ajo

Składniki:

Papryka nadziewana twarożkiem wg ajo

 

  • 2 duże papryki (czerwona i zielona)
  • ok. 200 g twarogu chudego
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 ogórka
  • 1 czerwona cebuli
  • 3 łyżki śmietany
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana twarożkiem wg ajo
Paprykę myjemy, wydrążamy i kroimy w ćwiartki. Następnie przygotowujemy farsz: twarożek przekładamy do miski, ugniatamy widelcem; rzodkiewki kroimy w cienkie półplasterki, ogórka kroimy w drobną kosteczkę, cebulę także drobno kroimy. Całość mieszamy i dodajemy śmietanę oraz łyżeczkę chrzanu. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na paprykowe ćwiartki, całość dekorujmy kiełkami. Smacznego :)

Tagi:

papryka