Sposób przygotowania:
Papryka w oleju
Umyć papryki, oczyścić dokładnie , pokroić w paski.
Doprowadzić do wrzenia wodę z octem i szczyptą soli.Wsypać paski papryki.Kiedy woda powróci do wrzenia, odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na ręczniku, a następnie umieścić papryki w dobrze oczyszczonym szklanym słoju.Posiekać czosnek i wsypać do słoika.dodać szczyptę oregano, soli i pieprzu.Pokryć całkowicie olejem, szczelnie zamknąć i po miesiącu papryka będzie gotowa do jedzenia.
Doprowadzić do wrzenia wodę z octem i szczyptą soli.Wsypać paski papryki.Kiedy woda powróci do wrzenia, odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na ręczniku, a następnie umieścić papryki w dobrze oczyszczonym szklanym słoju.Posiekać czosnek i wsypać do słoika.dodać szczyptę oregano, soli i pieprzu.Pokryć całkowicie olejem, szczelnie zamknąć i po miesiącu papryka będzie gotowa do jedzenia.