MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Papryka w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekąska samodzielnie zrobiona na pewno będzie wszystkim smakować.

Papryka w oleju

Składniki:

Papryka w oleju

 

Sposób przygotowania:

Papryka w oleju
Umyć papryki, oczyścić dokładnie , pokroić w paski.
Doprowadzić do wrzenia wodę z octem i szczyptą soli.Wsypać paski papryki.Kiedy woda powróci do wrzenia, odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na ręczniku, a następnie umieścić papryki w dobrze oczyszczonym szklanym słoju.Posiekać czosnek i wsypać do słoika.dodać szczyptę oregano, soli i pieprzu.Pokryć całkowicie olejem, szczelnie zamknąć i po miesiącu papryka będzie gotowa do jedzenia.

Tagi:

papryka