Sposób przygotowania:
Papryka w pikantnym keczupie
Paprykę myjemy,przekrawamy na pół,usuwamy gniazda nasienne.
Kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Z podanych składników na zalewę zagotowujemy zalewę . dodajemy do niej pokrojone warzywa.
Gotujemy razem ok. 10 min.,ciągle mieszając. doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania.
Gorącą wkładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 -15 min.
Kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Z podanych składników na zalewę zagotowujemy zalewę . dodajemy do niej pokrojone warzywa.
Gotujemy razem ok. 10 min.,ciągle mieszając. doprawiamy do smaku solą i pieprzem według uznania.
Gorącą wkładamy do słoiczków. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 -15 min.