Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone z przepisu mojej mamy
Ogórki dokładnie umyć.
Do dobrze wymytego wyparzonego słoika na dno włożyć koper ząbki czosnku.
Ogórki układać ciasno i na stojąco w słoiku.
Dodać po kawałku obranego chrzanu i liście z wiśni.
W gorącej wodzie rozpuścić sól i zalewać ogórki tak aby były przykryte.(nie mogą być odkryte).
Słoiki dobrze zakręcić i odłożyć w chłodne miejsce.
Do dobrze wymytego wyparzonego słoika na dno włożyć koper ząbki czosnku.
Ogórki układać ciasno i na stojąco w słoiku.
Dodać po kawałku obranego chrzanu i liście z wiśni.
W gorącej wodzie rozpuścić sól i zalewać ogórki tak aby były przykryte.(nie mogą być odkryte).
Słoiki dobrze zakręcić i odłożyć w chłodne miejsce.
gusia1000
BozenaMatuszczyk