Sposób przygotowania:
Papryka w przecierze pomidorowymPrzygotowanie papryki:
![Papryka w przecierze pomidorowym Papryka w przecierze pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-w-przecierze-pomidorowym-518742.jpg)
Paprykę umyć pod bieżącą wodą. Przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w dużą kostkę.
Tak przygotowaną paprykę zblanszować w gorącej wodzie (2 min) następnie odcedzić na sicie.
Przygotowanie zalewy:
![Papryka w przecierze pomidorowym Papryka w przecierze pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-w-przecierze-pomidorowym-518744.jpg)
Składniki zalewy przełożyć do garnka i zagotować.
Etap końcowy:
![Papryka w przecierze pomidorowym Papryka w przecierze pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/papryka-w-przecierze-pomidorowym-518745.jpg)
Sparzoną paprykę włożyć do gorącej zalewy. Mieszając gotować pod przykryciem ok. 15 min.
Następnie przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i pasteryzować ok. 10-15 min.