Sposób przygotowania:
Papryka z kurczakiem, pieczarkami i cukinią
1. Kasze orkiszową gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Paprykę dzielimy na pół i usuwamy nasiona.
3. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
4. Pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką i dodajemy pokrojoną cukinie smażymy przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie łączymy z kaszę orkiszową oraz z filetem z kurczaka. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki i pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni. Papryki podlewamy ½ szklanką wody lub skrapiamy oliwą, aby papryki się nie przypaliły
6. Papryki pieczemy około 40 min. Następnie kładziemy na plasterki mozzarelli na każdej papryce i zapiekamy, do czasu zarumienienia się sera.
2. Paprykę dzielimy na pół i usuwamy nasiona.
3. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
4. Pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką i dodajemy pokrojoną cukinie smażymy przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie łączymy z kaszę orkiszową oraz z filetem z kurczaka. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki i pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni. Papryki podlewamy ½ szklanką wody lub skrapiamy oliwą, aby papryki się nie przypaliły
6. Papryki pieczemy około 40 min. Następnie kładziemy na plasterki mozzarelli na każdej papryce i zapiekamy, do czasu zarumienienia się sera.