Sposób przygotowania:
Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i osuszamy, kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Wędlinę kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i odstawiamy do przestygnięcia.
Papryki myjemy i osuszamy, odcinamy górną część i usuwamy pestki.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną i dokładamy resztę składników, mieszamy i faszerujemy papryki.
Papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i odstawiamy do przestygnięcia.
Papryki myjemy i osuszamy, odcinamy górną część i usuwamy pestki.
Do miski wkładamy kaszę jaglaną i dokładamy resztę składników, mieszamy i faszerujemy papryki.
Papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.