kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1268]

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią i wędliną jest pyszną propozycją na jesienny obiad. Polecam.

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną

 

Sposób przygotowania:

Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Cukinię myjemy i osuszamy, kroimy razem ze skórką w kosteczkę. Wędlinę kroimy w kostkę.

Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i odstawiamy do przestygnięcia.

Papryki myjemy i osuszamy, odcinamy górną część i usuwamy pestki.

Do miski wkładamy kaszę jaglaną i dokładamy resztę składników, mieszamy i faszerujemy papryki.

Papryki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy wodę, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, wędlinę kroimy w kostkę.
Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Pokrojone składniki farszu przesmażoną na rozgrzanym oleju.
Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Do miski wkładamy wszystkie składniki na farsz i mieszamy.
Pieczona papryka z kaszą jaglaną, cukinią, wędliną
Przygotowany farsz wkładamy do papryki i pieczemy.