kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Papryka z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiedy jesteśmy na działce...

Papryka z rusztu

Składniki:

Papryka z rusztu

 

Sposób przygotowania:

Papryka z rusztu
Papryki kroimy wzdłuż na połowy, wypestkowujemy.Układamy na ruszcie skórkami do góry i smarujemy z wierzchu oliwą.Opiekamy póki na skórce nie zaczną się robić czarne bąbelki.Zdejmujemy paprykę, wkładamy ja do foliowej torebki i studzimy.Następnie zdejmujemy z niej skórkę.Kroimy papryki w paseczki i wkładamy je do miseczki.+++Kapary,bazylię,filety mieszamy z resztą oliwy.Doprawiamy sola i pieprzem.Tym sosem zalewamy papryki.
Podajemy ze świeżym pieczywem.Smacznego!

Tagi:

kapary papryka