Sposób przygotowania:
Papryka zapieczona z jajami
Obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Umyj i obierz paprykę. Przekrój ją na cztery cząstki a następnie w paseczki.
Umyj rukolę, pokrój ją drobno pozostawiając trochę do dekoracji. Zeszklij cebulę na łyżce oleju lub masła. Dodaj dpokrojoną paprykę i przesmaż ją kilka minut po czym zmniejsz ogień.
Wybij jaja do miseczki, rozkłóć je widelcem po czym dodaj rukolę. Dopraw solą i pieprzem po czym wlej na patelnię. Dodaj utłuczony w moździerzu jałowiec.
Smaż wszystko na małym ogniu z jednej strony.
Zsuń na talerz i przełóż na patelnię. Smaż z drugiej strony do chwili aż jaja się zetną.
Wyłóż danie na talerz , udekoruj rukolą. Posyp odrobiną pieprzu i jałowca.
Umyj rukolę, pokrój ją drobno pozostawiając trochę do dekoracji. Zeszklij cebulę na łyżce oleju lub masła. Dodaj dpokrojoną paprykę i przesmaż ją kilka minut po czym zmniejsz ogień.
Wybij jaja do miseczki, rozkłóć je widelcem po czym dodaj rukolę. Dopraw solą i pieprzem po czym wlej na patelnię. Dodaj utłuczony w moździerzu jałowiec.
Smaż wszystko na małym ogniu z jednej strony.
Zsuń na talerz i przełóż na patelnię. Smaż z drugiej strony do chwili aż jaja się zetną.
Wyłóż danie na talerz , udekoruj rukolą. Posyp odrobiną pieprzu i jałowca.