gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 740]

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Paprykarz z tuńczykiem i dodatkiem szparagów oraz szczypiorku. Przepyszny na zimno z ulubionym pieczywem.

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Składniki:

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

 

  • 185 g tuńczyka w oleju w puszce,
  • 100 g ryżu białego,
  • około 200 ml przecieru pomidorowego,
  • 6 łodyg szparagów,
  • 1łyżka masła do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • pęczek szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami
Ryż gotujemy al dente.

Szparagi kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i dzielimy na mniejsze kawałki.

Do ciepłego ryżu dodajemy szparagi, tuńczyk, przecier pomidorowy i przyprawy. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do wszystkich składników.

Mieszamy dokładnie. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.

Smacznego