Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Paprykowe Chili buraczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

ostry dodatek do dań mięsnych

Paprykowe Chili buraczek

Składniki:

Paprykowe Chili buraczek

 

  • 10 kg buraków czerwonych
  • 20 -25 papryczek chili
  • 20 czerwonych papryk
  • 20 średnich cebul
  • Zalewa jak w poprzednim przepisie

Sposób przygotowania:

Paprykowe Chili buraczek
Buraki ugotować, obrać zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Papryki i papryczki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić razem z cebulą w drobna kostkę.Składniki zalewy połączyć i zagotować. Warzywa wymieszać z marynatą. Przełożyć słoików i pasteryzować 20 minut.

Tagi:

buraki papryka