Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak upieczone mięso jest bardzo pikantne. Słodka kukurydza lekko przełamuje tą ostrość. Danie można podać z dowolnym dodatkiem, ja podałam z ulubionymi kopytkami.

Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą

Składniki:

Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą

Składniki:

  • 4 golonka z indyka
  • 1 puszka kukurydzy
  • olej
  • 4 łyżeczki papryki mielonej ostrej
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Paprykowe golonka indycze z piekarnika z kukurydzą
1. Golonka indycze należy dokładnie oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie natrzeć je olejem, solą i papryką i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.

2. Po tym czasie zamarynowane mięso należy przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać olejem i piec do miękkości i zrumienienia w temperaturze 180 stopni przez około półtorej godziny. W trakcie pieczenia mięso należy często polewać sosem, który nam się wytworzy podczas pieczenia, dzięki temu nasze mięso będzie bardziej soczyste.

3. Na pół godziny przed zakończeniem pieczenia do mięsa należy dodać odsączoną z zalewy kukurydzę.

4. Danie podawać z dowolnym dodatkiem. Ja podałam z kopytkami.